Medulin

Medulin Pula városától mindössze pár kilométerre fekvő kis település. Mára már egész üdülőközponttá nőtte ki magát. Kiváló hely azok számára, akik az éjszakai szórakozást részesítik előnyben vagy esetleg az élő zenét kedvelik. Igazi éjszakai forgatag várja az idelátogatókat, amit számos medulini szórakozóhely biztosít.

Fekvése

Medulin Iszrtia déli részén helyezkedik el. Éghajlata enyhe, mediterrán. A nyári átlaghőmérséklet 26 fok, a téli átlaghőmérséklet pedig 10 és 12 fok közötti.

Szórakozás és sport

Nappal a pihenés és nyugalom színhelye, ilyenkor kellemes sétákat tehetünk a kis faluban, heverészhetünk a tengerparton vagy akár csobbanhatunk is a tengerben. Az idelátogatók kedvükre válogathatnak a sportlehetőségek közül, bár a legnépszerűbbek mégis a vízi sportok, mint például a vízisí, szörf vagy a búvárkodás. Medulin igen gazdag sportpályákban is, ezért gyakran előfordul, hogy egy-egy sportklub is idelátogat, ha az előszezonra szeretne felkészülni.

Este felé viszont felpezsdül az élet, kezdetét veszik a hajnalig tartó bulik, a fergeteges hangulatról a helyi bárok, diszkók és egyéb szórakozóhelyek gondoskodnak, ilyenek például a Disco Joy vagy a Disco Imperial, ahol főként az elektronikus zenét kedvelők érezhetik jól magukat. Ezen kívül rengeteg más zenés klub található a környéken, bárki megtalálhatja a kedvére valót, de akár egy kellemes kávézó teraszán üldögélve is eltölthetjük az estét egy jó kávét vagy finom koktélt iszogatva.

Strand

Medulin híres strandjáról, amely közel 30 kilométer hosszú, homokos part, mindez pedig egy fenyőkkel borított hegyoldal lábánál terül el, valamint ezen a területen található néhány villa maradványa még a római korból. A part itt-ott kavicsos, néhol pedig sziklás, ezért javasolt a strandpapucs használata. Akik esetleg a Kazela tábor felé tévednének, ne ijedjenek meg, ez ugyanis kedvelt nudista telep, itt mindenki levetkőzheti gátlásait.

Étkezés

Ha már itt vagyunk érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat, a tipikus házi tésztát, az úgynevezett gnocchit, amelyet általában köretként szoktak tálalni pikáns zöldséges szósszal öntözött húsokhoz. Mivel tengerparti településről van szó, így kár lenne kihagyni a tengeri kagylót és a különböző halételeket, melyekhez kiválóan illenek az isztriai borok.

Szálláslehetőség

A medulini szállodák többsége rögtön a tengerparton helyezkedik el, így az odalátogatók közvetlen közelről élvezhetik a tenger szépségét és használhatják ki annak minden adottságát. A szállodákon kívül apartmanok és házak is szállásként kínálkoznak, ahol a vendégek szintén minőségi szolgáltatást kapnak.

A nyaralók két félszigeten helyezkednek el és keskeny átjárók kötik össze őket. A turisztikai táborban több mint száz éves fenyők is találhatóak, a nyaralókat pedig dús növényzet veszi körül. A környéken különböző éttermek, snack bárok és pizzériak találhatóak, ezen kívül egy piac is rendelkezésre áll, ahol friss zöldségeket, gyümölcsöket illetve egyéb helyi ételeket lehet megvásárolni. A területen van turisztikai információs iroda is, ahol szívesen megszervezik az Önnek legkedvezőbb környékbeli kirándulásokat, tevékenységeket.

Videók

Medulin
Isztria

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Exit mobile version